Google Maps uudistui – opastaa nyt myös ilman nettiyhteyttä

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin karttasovellus Google Maps auttaa jatkossa käyttäjiään myös ilman verkkoyhteyttä. Viime aikoina sovellukseen on voinut ladata offline-käyttöä varten karttoja vain sitä varten tarkoitetulla komennolla, mutta nyt offline-käytöstä tulee osa varsinaista sovellusta.

Eilen 10. marraskuuta Android-laitteisiin jakeluun tulleessa Google Mapsin versiossa on ominaisuus, joka tarjoaa sekä kartat että navigoinnin myös ilman verkkoyhteyttä, kunhan käyttäjä lataa kartan sovelluksen muistiin ennen verkkoyhteyden katoamista. Applen laitteisiin uusi versio tulee Googlen mukaan lähiaikoina, mutta tarkempaan tietoa julkaisusta ei kerrota.

Paljon ulkomailla matkaileville Googlen uutuus on tervetullut, sillä monissa kaukomaissa datayhteyden käyttäminen navigoinnissa tuottaa nopeasti jopa satojen eurojen laskun. Uudessa versiossa on kartan ja katujen lisäksi mukana myös alueen yritykset ja niiden arvostelut ja aukioloajat.