Karhu hyökkäsi poikien kimppuun – mäyräkoira riensi pelastamaan!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Asutusalueelle uskaltautunut karhu oli hyökännyt kahdeksanvuotiaan Stas Nagornovin ja 12-vuotiaan Nikita Nikonovin kimppuun kyläkaupan edessä Amgussa, Venäjällä. Karhu tönäisi Stasin maahan ja puri poikaa päähän, olkapäähän ja selkään.

Nikita yritti pelastaa ystävänsä ja hän tarttui maassa olevaan kiveen. Poika läimäytti kivellä karhua päähän. Teko sai karhun raivostumaan entisestään ja se kääntyi kohti Nikitaa. Sitten tapahtui jotain odottamatonta.

The Siberian Times -lehden mukaan poikien luokse juoksi pieni mäyräkoira. Tosya-koira säntäsi paikalla raivoisasti haukkuen ja muristen. Se oli ottanut tehtäväkseen pelastaa pojat tilanteesta. Karhu pelästyi raivohullua mäyräkoiraa ja se otti jalat alleen. Mäyräkoira jahtasi karhun metsään.

Tosya palasi ehjiin nahoin takaisin kylään. Pojat vietiin läheiselle terveysasemalle hoidettavaksi ja molemmat selvisivät onneksi vähällä loukkaantumisella tilanteesta. Kyläläiset ovat yhtä mieltä siitä, että Tosya on sankarikoira. Koiranomistaja ja pojat ovat palkinneet koiraa herkuilla. Pojat eivät tule ikinä unohtamaan päivää, jolloin rohkea mäyräkoira pelasti heidän henkensä.