Erikoinen liikennemerkki Tukholmassa: ”Varo puhelinta tuijottavia kävelijöitä”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tukholman keskustaan on alkanut tällä viikolla ilmestymään uusia liikennemerkkejä, jotka ovat saaneet paljon huomiota osakseen. Liikennemerkit ovat varoituskolmioita, joissa autoilijoita kehotetaan varomaan kävelijöitä, jotka tuijottavat puhelimiaan.

Uudet liikennemerkit eivät ole virallisia vaan mainostoimistossa työskentelevän Jacob Semplerin oma taideprojekti, joka sai alkunsa miehen omista kokemuksista. 29-vuotias Sempler kertoi Tech Insider -lehdelle saaneensa idea liikennemerkkeihin eräänä päivänä, jolloin hän oli jäädä auton alle tuijottaessaan omaa puhelintaan.

Todella moni kävelijä tunnistaa liikennemerkin kuvasta joko itsensä tai jonkin toisen kadulla kävelevän henkilön. Älypuhelimet ovat kuin pieniä tietokoneita, joilla moni hoitaa asioitaan ja lukee sähköpostejaan samalla kun kävelee paikasta toiseen. Vilkkaassa keskustassa ja varsinkin suojateitä ylitettäessä katse olisi kuitenkin hyvä olla puhelimen sijaan liikenteessä.

Look up, people! Traffic sign for 2015, made by me & @tiismann.

Kuva, jonka Jacob Sempler (@sempler) julkaisi