Karu tulos: Näin nopeasti lukitsematon polkupyörä varastetaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vilkkaissa kaupungeissa varastellaan pyöriä todella paljon. Lukossa olevat pyörät saattavat lähteä vieraan henkilön kantamana tai auton kyytiin nostettuna suoraan pihasta, mutta varsinkin lukottomat pyörät viedään todella hyvällä todennäköisyydellä mistä tahansa.

We Love Cycling järjesti pienen kisan katsoakseen, kuinka nopeasti pyörät lähtevät vieraiden matkaan.

We Love Cycling järjesti humoristisen European Bike Stealing Championship 2015 -kilpailun, johon se valitsi kolme kaupunkia finaaliin. Pyörät asetettiin houkuttelevasti esille Prahassa, Roomassa ja Amsterdamissa, minkä jälkeen pienimmän ajan sisällä varastettu pyörä vie kaupunkinsa voittoon.

Videon mukaan Euroopassa varastetaan pyörä joka viides minuutti. Harva saa pyöränsä takaisin, ja esimerkiksi Prahassa vain yksi pyörä seitsemästä varastetusta löytää takaisin omistajalleen, koska jälleenmyyntiverkosto on niin vahva. Kolmen kaupungin kesken kilpailu oli melko kova, mutta yksi selvisi selkeänä voittajana.

Pyörät vietiin näkyville paikoille ja kello laitettiin pyörimään. Pyörät aiheuttivat heti kiinnostusta, moni tutki niitä ja kokeili niiden renkaita. Amsterdam voitti kilpailun erään miehen varastettua pyörän alle 23 minuutissa. Toiseksi tuli Rooma ajalla tunti ja seitsemän minuuttia. Prahassa pyörä säilyi pidempään turvassa poliisiauton ajettua sattumalta sen viereen.