Modern Family -tähdellä vakava mielenterveysongelma

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suositussa Modern Family -sarjassa kömpelöä Dylan-poikaystävää esittävä Reid Ewing on paljastanut herkkiä asioita elämästään Huffington Postille. Hän muun muassa kertoi olevansa avoimesti homoseksuaali ja sairastavansa vakavaa mielenterveysongelmaa.

Yhdysvaltalainen näyttelijä Reid Ewing on nyt loukkaantunut ihmisten reaktioista. Hän raotti oma-aloitteisesti verhoa henkilökohtaiseen elämäänsä. Mies kertoi avoimesti olevansa homoseksuaali, mutta enemmän hän painotti sairastavansa vakavaa mielenterveysongelmaa nimeltä dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö.

27-vuotias Ewing on ollut lähes koko aikuisikänsä tyytymätön ulkonäköönsä ja on siksi vieraillut useasti plastiikkakirurgin vastaanotolla, Los Angeles Times kertoo.

Nyt, vasta lukuisten terapiaistuntojen jälkeen, hän ymmärtää, että kaikki kauneusleikkaukset ovat olleet turhia. Sairauteen kuuluu oleelliseti pakko-oireinen käytös omaan ulkonäköön liittyen, sillä häiriöstä kärsivä kokee ulkonäkönsä vastenmieliseksi ja vääristyneeksi. Sairaus aiheuttaa myös ahdistusta ja masennusta.

– Kirjoitin plastiikkakirurgiaan liittyvän kertomuksen, niin ihmiset välittävät enemmän siitä, että olen homoseksuaali, Ewing valittaa Twitterissä.