Eron jälkeen paluu yhteen? Näin sen kokeneet kommentoivat

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Avioero tai parisuhteen lopettaminen on usein lopullinen ratkaisu ja se tehdään pitkän harkinnan päätteeksi. Eroon on voinut johtaa monta syytä, ja siihen valmistautuminen on saattanut kestää jopa vuosia. Kannattaako eron jälkeen lämmittää suhdetta enää uudelleen saman ihmisen kanssa?

Sinkkuvanhemmille tarkoitettu deittisivusto MumsDateDads.co.uk kysyi käyttäjiltään kokemuksia yhteenpalaamisesta entisen kumppanin kanssa. Vastausten perusteella voidaan sanoa, että eron jälkeen tapahtuva yhteenpaluu ei välttämättä olekaan pahasta. Rakkauden uudelleenrakentaminen vaatii vain aikaa.

Totta kai vanhan kumppanin kanssa on helppo palata yhteen lähinnä siksi, että henkilö ja hänen tapansa ovat tuttuja. Silti, mikäli eron aiheuttaneet syyt eivät ole muuttuneet mihinkään, on toinenkin yritys yleensä tuhoontuomittu. Osa ihmisistä on kuitenkin ottanut erosta opikseen.

Sinkkuvanhemmat kertovat, että avioero on äärimmäisen rankkaa aikaa ja se vaatii paljon voimia. Selviytyminen kasvattaa ja antaa ajattelemisen aihetta. Ero voi olla ikäänkuin oppitunti, jonka avulla ymmärretään entistä kumppania ja etenkin tulevaa kumppania paremmin. Mikäli kerran eronnut pari päättää palata takaisin yhteen, kannattaa heidän pitää kiinni tulevaisuuden suunnitelmistaan ja sovituista asioista.

Toinen kerta ei vaadi yhtä paljon paineita kuin ensimmäinen. Pariskunnat saattavat asettaa toisilleen ja itselleen kohtuuttoman suuria vaatimuksia täydellisestä perheestä.

Eron jälkeen usein ymmärretään, että tärkeintä on olla itse onnellinen, eikä elämässä tarvitse välittää muiden mielipiteistä tai pitää yllä kulisseja. Vanha pari tuntee toistensa metkut, ja osaavat pyörittää arkea yhdessä. Kun suhteen aloittaa puhtaalta pöydältä, saattaa eroon johtaneet syyt ja ongelmat ratketa itsestään.