Feministibloggaaja leipoi sämpylän – hiiva omasta vaginasta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Zoe Stavri -niminen bloggaaja kärsi kovasta hiivasienitulehduksesta. Hän sai idean käyttää itse tuottamaansa hiivaa leipomiseen, mikä tietenkin nosti monen lukijan karvat pystyyn. Kommentoijien voimakas vastareaktio yllytti bloggaajaa entisestään, minkä vuoksi hän päätti toteuttaa suunnitelmansa.

Stavri halusi kokeilla, että pystyykö hän leipomaan Yhdysvalloissa tyypillisen leivän, hapanleivän, oman hiivasienitulehduksesta saamansa hiivan avulla. Sosiaalisen median ollessa asiasta tyrmistynyt nainen päätti lopulta toteuttaa leipomisaikeensa ja saattaa ihmisten kohahduttamisen loppuun saakka.

Stavri julkaisi Another Angry Woman -blogissaan koko leipomisprosessin. Stavri lisäsi vaginastaan keräämänsä hiivan veden ja jauhojen sekaan ja dokumentoi taikinan käymistä. Stavria on kutsuttu mielisairaaksi tämän kokeilun johdosta, mutta Daily Mail -lehden mukaan feministillä on vain omasta mielestään hieman kieroutunut huumorintaju.