Taapero esitteli lukutaitoaan – isä oli haljeta ylpeydestä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

PJ-niminen pikkupoika oli opetellut lukemaan kuvakirjan avulla isoäitinsä kanssa. Taaperon isä oli kuullut, että hänen poikansa on oppinut lukemaan erästä kirjaa, mutta ei varmasti olisi oikeasti uskonut, että isoäidin puheet pitäisivät paikkansa.

Videolla PJ esittelee isälle uutta taitoaan. Isoäiti katsoo vierestä, kun poika lukee äitinsä näyttämänä kuvakirjan alareunassa olevan tekstin. Poika saa jokaisen sivun kohdalla sanottua teksin oikein, mikä tekee hänen isänsä todella ylpeäksi taitavasta pikkupojastaan.

Kuvakirjan avulla taapero on oppinut tunnistamaan tiettyjä sanoja ulkomuistista. Vaikka hän luultavasti tarvitseekin sanan tunnistamiseen vielä kuvaa avukseen, hän on kuitenkin tehnyt hienoa edistystä. Tämän kirjan jälkeen pojan siirtyessä pidempiin lauseisiin hän oppii varmasti lukemaan omin avuin englantia jo ennen kouluikää.