Tutkija haluaa antaa papeille ”taikasieniä” – hakee vapaaehtoisia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Huumaavien sienten, eli taikasienten, kerrotaan aiheuttavan ihmisille hallusinaatioita ja lievitystä erilaisiin kiputiloihin. Ihmiset ovat kokeneet psykedeelisien matkojensa olleen myös henkisellä tasolla todella merkittäviä kohtia heidän elämässään. Eräs tutkija haluaa nyt selvittää, miten sienet tulevat vaikuttamaan pappeihin.

John Hopkins University etsii tällä hetkellä vapaaehtoisiksi uuteen tutkimukseensa 12 pappia, jotka hoitavat papin tehtäviä täyspäiväisesti. Tutkija Roland Griffiths haluaa Metro-lehden mukaan selvittää, millainen vaikutus taikasienillä on pappeihin ja antaako se heille spirituaalisia kokemuksia.

Griffiths epäilee taikasienten vaikuttavan uskonnollista työtä tekeviin pappeihin samalla tavalla kuin muihinkin ihmisiin, vaikka pappien usko saattaakin huumaavan aineen ottamisen jälkeen mahdollisesti järkkyä. Tutkija haluaa selvittää, miten taikasienten spirituaalinen vaikutus näkyy papeissa ja vahvistuuko se.

Taikasienet voivat vaikuttaa pappeihin joko voimauttavasti tai lamauttavasti. Henkinen vaikutus ja kokemus voivat saada heidän uskonsa järkkymään ja aiheuttaa heille huonon omantunnon. Toisaalta kokemus voi vahvistaa heidän uskoaan entisestään ja tuoda uutta intoa papin työhön.