Pätkiikö netti? Jouluvalot saattavat hidastaa WLAN-yhteyttä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikäli Staran sivut tuntuvat toimivan tavanomaista hitaammin joulukinkun kypsyessä uunissa ja pipareiden tuoksun täyttäessä kodin, ei vika ole välttämättä palveluntarjoajassa. Birttiläisen Ofcom-järjestön mukaan WI-FI -yhteys saattaa nimittäin hidastua jouluvalojen ansiosta.

Väite saattaa kuulostaa epäilyttävältä, mutta jouluvalot eivät ole ainoita verkkoyhteyden nopeuteen vaikuttavia sähkölaitteita. Myös muun muassa reitittimen lähellä olevat mikroaaltouunit, vauvamonitorit ja lamput saattavat aiheuttaa WI-FI -yhteyttä hidastavia sähköhäiriöitä.

Ofcomin mukaan langattoman verkkoyhteyden hidastunutta tiedonsiirtonopeutta koskevat valitukset yleistyvät joulun alla. Reititintä kehotetaankin pitelemään kauempana esimerkiksi jouluvaloista ja muista sähkölaitteista yhteyden parantamiseksi.