UFO-video Havaijilta kuohuttaa – totta vai huijausta?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt video, jonka väitetään esittävän Havaijin Honolulun taivaalle ilmestyneitä ufoja. Video jaettiin Youtuben Earth & Space -kanavalla 21. lokakuuta. Video on selvempi kuin monet muut väitettyjä ufoja esittävät videot.

Vaikka monet haluaisivat varmasti uskoa sen olevan aito, on videon todenperäisyys kuitenkin nyt kyseenalaistettu asiantuntijan toimesta. Videolla ei esimerkiksi paljasteta, kuka sen on kuvannut ja koska se on kuvattu.

– Sanoisin, että kyse on tietokonetehosteista, Fact or Faked: Paranormal Files -sarjan tutkija Ben Hansen kertoo Huffington Post -sivustolle.

Ben Hansenin mukaan tekijöiden jälki on hyvää, mutta osa väitettyjen ufojen liikkeistä vaikuttavat animoinnissa tapahtuneilta virheiltä. Myös valojen yhtäkkinen häviäminen samaan aikaan viittaa miehen mukaan enemmänkin laiskaan editointiin kuin avaruusolentojen vierailuun.