Vaatekaupan nimenä ISIS – asiakkaat katosivat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Isis on ollut muinaisessa Egyptissä palvottu äitijumalatar. Isis-jumalatarta on palvottu ympäri maata ja se on yksi merkittävimmistä ja pisimpään palvotuimmista jumalista. Valitettavasti nimi tunnetaan nykyisin paremmin terroristijärjestön lyhenteenä.

Kiinan Shenzhenin kaupungissa oli hiljattain avattu uusi naisten vaatteita myyvä liike. Valitettavasti liikkeen 35-vuotias perustajanainen ei ole ajatellut kaupan nimeä aivan loppuun saakkaa, sillä liikkeen oven yläpuolella luki jättikokoisin kirjaimin ISIS.

Ihmiset ryhtyivät karttamaan kauppaa. Syyriassa ja Irakissa toimiva jihadistijärjestö Daesh lukeutuu tämän hetken pahamaineisimpiin terroristijärjestöihin. Daeshin toinen nimitys, eli ISIS on lyhenne islamilaisesta valtiosta.

Poliisi sai yhteydenottoja kiinalaisen vaatetusalan liikkeen avaamisen jälkeen. Nyt viranomaiset ovat julkaisseet virallisen tiedotteen, että kauppaa ei tarvitse pelätä sen nimen takia. Poliisi ei löytänyt tutkimuksissaan yhteyttä terroristijärjestön ja vaateliikkeen välillä.

Liikkeen perustaja halusi kauppansa nimeksi Yisi Yisi, mutta lyhensi sen kertomansa mukaan tyylikkäämpään muotoon. Muotiliikkeen kyltti on poistettu mediamylläkän jälkeen, Record China uutisoi.

Isis on myös amerikkalainen yhtye, naisen nimi ja egyptiläinen jumalatar. Isis on suuri äiti, kuolematon puoliso, taivaankuningatar sekä perheen ja perhearvojen puolustaja. Isis on vaikuttanut merkittävästi myöhemmin kristillisen Neitsyt Marian kultin syntymiseen.