Olutta automaatista koreittain – tätä laitetta ei Suomessa nähdä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kortemarkissa Belgiassa on otettu käyttöön olutautomaatti, josta voi ostaa huurteisia juomia nautittavaksi ympäri vuorokauden. Jos ostajalla on tarvetta useammalle oluelle on automaatista mahdollista ostaa myös olutkoreja.

Metro-lehden mukaan automaatissa on skanneri henkilökortin lukua varten. Sillä varmistetaan, että ostaja on täysi-ikäinen ja automaatti voi luovuttaa oluet avaamalla luukun. Automaatti on saanut riemastuneen vastaanoton, vaikka monet epäilevätkin, että henkilökorttiskanneria on helppo huijata.

Kortemarkin asukkaat ovat olleet automaattiin tyytyväisiä, vaikka monet ostavatkin oluensa edelleen kaupoista. On mahdollista, että olutautomaatit tulevat yleistymään myös muualla Euroopassa. Metro-lehden mukaan ainakin englantilaiset haaveilevat olutkoreja myyvistä automaateista.