Jeremy Clarkson paljasti: Tältä Amazonin UAV-kuljetus näyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkkokauppa Amazon paljasti taannoin ottavansa käyttöön UAV-kopterit pakettien toimittamiseen. Miehittämättömät lentolaitteet pystyisivät tuomaan asiakkaiden tilaamat tavarat perille jopa puolen tunnin sisällä toimituksen tekemisestä.

Nyt Amazon on julkistanut videon, jolla tulevaa UAV-koptereilla tapahtuvaa tavaroiden toimitusta esitellään. Humoristisen videon juontajana toimii brittiläinen Top Gear -ohjelmasta tuttu brittiläinen tv-persoona Jeremy Clarkson.

Videolla Amazonin miehittämätön kopteri nousee noin 120 metrin korkeuteen ja kiitää ilmassa noin 90 kilometrin tuntinopeudella. Yhtiön käytössä tulee olemaan useita erityyppisiä lentolaitteita erilaisia olosuhteita varten.

UAV-koptereiden käyttöönottoa saadaan tosin odottaa vielä hetken aikaa, sillä Yhdysvaltojen Ilmailuhallinto AVV viimeistelee parhaillaan kaupallisia miehittämättömiä lentolaitteita koskevia lakejaan.