Valvontakamera keksittiin uudelleen! Pallokamera vierii ympäri taloa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kodin turvallisuutta voi parantaa murtohälyttimillä ja valvontakameroilla. Nyt BBC esittelee Facebookiin julkaisemallaan videolla kotia kuvaavan uutuuskameran. Kamera on ympäri huoneistoa liikkuva pallo.

SensorSphere on pallon muotoinen kamera, jota voi liikutella erillisen puhelinsovelluksen avulla huoneesta toiseen. Kamera liikkuu näppärästi ympäri asuntoa vierien ja ympäristöä suoratoistona kuvaten. Videomateriaali toimitetaan omistajan kännykkään. Samaan laitteeseen voi kytkeä savu- ja äänitunnistimen.

Pallokameran avulla voi vartioida kaikkia kodin huoneita yhden laitteen avulla. Ongelmaksi saattavat kuitenkin muodostua asunnossa sijaitsevat portaat. SensorSphere esiteltiin CES Unveiled -tapahtumassa New Yorkissa, ja sen toimintatapaan päästään tutustumaan tarkemmin ensi vuoden tammikuussa.

This CCTV camera rolls around your home

A security camera that can roll around your home has been unveiled at a tech show in the US.The makers are working to stabilise the video on the prototype.Watch the full video: http://www.bbc.co.uk/news/technology-34925309

Posted by BBC Technology & Tech Tent on Wednesday, November 25, 2015