Anna joululahjaksi elämyksiä – ei edes maksa paljon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sanotaan, että rahalla saa ja hevosella pääsee. Ikimuistoisten joululahjojen ostaminen saattaa venyttää kukkaronnyörejä äärimmilleen. Onneksi lahjaksi voi antaa lukuisia vaihtoehtoja, jotka eivät rasita liikaa pankkitilin saldoa.

Lahjansaajat ja -antajat voivat sopia keskenään pikkusumman, jolla paketti ostetaan pukinkonttiin. Kun kaikki käyttävät lahjoihin saman verran riihikuivaa, pysyy joulupukin kontin sisältö reiluna. Yleensä luovuus kasvaa sitä mukaan, mitä vähemmän henkilöllä on rahaa käytettävissään.

Toki lahjapaperiin voi kääriä myös itsetehtyjä lahjoja, kuten erikoisherkkuja tai villasukkia. Mikäli osaa piirtää tai maalata, voi lahjaksi antaa kotikutoista taidetta. Yksi hyvä lahjavinkki koskee kokemusten antamista toiselle. Opeta lahjansaajalle jokin uusi taito, vie hänet elämykselliseen paikkaan tai anna lahjakortti kodin kauneushoitolaan, jossa lahjansaaja pääsee nauttimaan ihanasta jalkahoidosta ja hieronnasta.

Lahjaksi voi antaa tekoja ja lupauksia, kuten lapsenhoitoapua tai kaksi kertaa vuodessa suoritetun ikkunanpesun. Kumppanille voi napsia pikkutuhmia valokuvia yllätykseksi. Perheen lapset voi ikuistaa söpöön potrettiin ja kehystää kuva esimerkiksi isovanhempien seinälle.