Kiinalaisvanhemmat istuvat päivät parkkiruuduissa – uskomaton syy!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Useissa Kiinan suurkaupungeissa on huutava pula kohtuuhintaisista pysäköintipaikoista. Nanjingin kaupungissa tilanne on riistäytynyt käsistä, sillä kaduille on alkanut ilmaantua päivisin ihmisiä varaaman parkkipaikkoja itselleen.

The People’s Daily Online -sivuston mukaan Guloun kaupunginosassa asuva kiinalaisperhe on toiminut juuri niin. He ovat alkaneet varata asuntonsa lähellä olevaa parkkipaikkaa itselleen vartioimalla. Kun työssäkäyvä poika lähtee aamulla töihin, menee jompi kumpi eläkeikäisistä vanhemmista istumaan parkkiruutuun. Puolessa välin päivää vanhemmat vaihtavat päivystysvastuuta.

Vanhemmat pitävät huolen, ettei kukaan vie heidän poikansa parkkipaikkaa hänen ollessa töissä. Paikalliset ovat käyneet juttelemassa vanhemmille ja he ovat kertoneet vartioivansa paikkaa vapaaehtoisesti. He nimittäin mielummin istuvat ulkona päivät kuin maksavat kohtuuttomia parkkimaksuja lähistöllä olevista paikoista.