Sovellus muistuttaa maksamaan velat ystäville

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Läheiset ystävät maksavat usein toistensa ostoksia ja lainaavat tarpeen tullen toisilleen rahaa. Pienenkin velan takaisinmaksussa voi vierähtää aikaa, sillä sitä varten tulisi käydä automaatilla, rikkoa rahaa tai kirjautua verkkopankkiin.

Venmo-niminen sovellus auttaa kaveruksia maksamaan toisilleen velat helpommin, nopeammin ja jopa hauskemmin. Maksutoimitusohjelma toimii samalla myös sosiaalisen median kanavana, jossa ihmiset voivat jakaa kokemuksiaan toistensa kanssa ja muistella, mitä hauskaa rahalla on tullut tehtyä.

Kavereiden väliset maksutoimitukset näkyvät Venmon näkymässä keskustelukenttänä. Käyttäjä pystyy helposti maksamaan ystävälleen rahaa takaisin napaten hänen nimensä omista ystävistään. Maksun yhteyteen voi kirjoittaa hauskan viestin emojien kera, mikä auttaa liittämään maksun esimerkiksi hauskaan yhteiseen kokemukseen tai ostokseen.