Joulumarkkinoiden paratiisi Berliinin Alexanderplatzilla

Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Yksi Euroopan kuuluisimmista ja suosituimmista joulumarkkinoista on jälleen pyörähtänyt käyntiin. Berliinin Alexanderplatzilla on käynyt kuhina marraskuun lopulta lähtien, kun joulumarkkinat avasivat ovensa.

Jouluvalojen ja koriste-esineiden säihke loistaa kaupungin pimeinä talvi-iltoina kilometrien päähän. Tunnelmallisissa myyntikojuissa myydään muun muassa leivonnaisia, makeisia, juomia ja käsitöitä. Berliinin joulumarkkinoille virtaa matkailijoita ympäri maailmaa.

Markkinoita kiertäessä ei voi välttyä joulumielen tarttumiselta. Tivolin lisäksi joulumarkkinoilla on paljon mielenkiintoista ajanvietettä. Alexanderplatzille on rakennettu suuri luistelurinki, jossa voi luistella myös plussakeleillä. Sen lisäksi markkinoilla on pieni eläinpuisto, jossa voi käydä tervehtimässä suloisia kotieläimiä.

Mikään ei nostata joulutunnelmaa paremmin kuin luistelun jälkeen kojussa nautittu glögi. Jos joulumieli on kateissa, kannatta sitä käydä metsästämässä Berliinin Alexanderplatzilta.

#alexanderplatz #loco

Kuva, jonka Mariana Jocic (@marianajocic) julkaisi

German christmas markets ???? #berlin #alexanderplatz

Kuva, jonka Martha Hughes (@mhughes2702) julkaisi

#Berlin #ChristmasMarket #alexanderplatz #Christmas #instachristmas #instaxmas #lights

Kuva, jonka Stefan Popovic (@stefan_pop) julkaisi

#alexanderplatz from the sky ?⛄️❄️☔️ #berlin #xmasmarkets

Kuva, jonka Rachel Marr (@rachelfmarr) julkaisi