Luontokuvassa hurja yksityiskohta: ”Peto päätyi kuvaan”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Joukko vuorikiipeilijoitä ovat ikuistaneet upeisiin luontokuviin mielenkiintoisen yksityiskohdan Sichuanin vuoristomaisemassa, Kiinassa. Edessä häämöttävän Mount Gonggan juurelle oli muodostunut suuri varjo, joka muistutti valtavaa petoeläintä.

People’s Daily Online -sivuston mukaan kiipelijät näkivät maisemassa Mount Gonggan suden. Kuva on poikinut riemastuneen vastaanoton sosiaalisessa mediassa, sillä vanhan kansantarinan mukaan vuorilla on asunut poika, joka oli susien kasvattama.

Tarinasta on julkaistu vuonna 2004 novelli nimeltä Wolf Totem. Novelli oli menestys ja siitä on hiljattain tehty elokuvaversio ranskalaisohjaaja Jean-Jacques Annaudin ohjaamana. Aasialaisista someilijoista on ollut huvittava yhteensattuma, että ”vuorihirviö” on näyttäytynyt kiipeilijöille varjojen avulla.