Mies rakensi zombie-jouluseimen – tuomittiin sakkoihin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Ohiossa asuva Jasen Dixon on noussut otsikoihin rakennettuaan kotinsa pihaan hieman tavanmaisesta poikkeavan jouluseimen. Jasenin ja hänen vaimonsa suunnittelemassa seimiasetelmassa tutut hahmot ovat nimittäin muuttuneet zombieiksi.

Jo toista vuotta esillä oleva zombiseimi on herättänyt paheksuntaa paikallisten uskovaisten ja viranomaisten keskuudessa. Mies ei suostunut purkamaan seimiasetelmaa viranomaisten vaatimuksista huolimatta, minkä vuoksi hänet tuomittiin 500 dollarin sakkoihin.

Sakkojen lisäksi Dixonit ovat saaneet vihaisia kirjeitä ja pamfletteja paikallisen baptistikirkon jäseniltä. Uskovaisten mukaan Jumala ei ole mielissään pariskunnan epätyypillisestä seimiasetelmasta. Zombiseimeen voi tutustua tarkemmin sen virallisella Facebook-sivulla. Dixonit keräävät IndieGoGo-sivuston kautta rahoitusta seimiasetelman vuoksi saamiensa sakkojen maksamiseen.