Boeing 747 -jumbojetit hylättiin lentokentälle – kenelle nämä kuuluvat?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Malesian Kuala Lumpurin kansainvälisellä lentokentällä on jo vuoden ajan seissyt kolme Boeing 747 -konetta. Kukaan ei tunnu tietävän kenelle ne kuuluvat, ja nyt lentokenttä yrittää kuumeisesti tavoittaa jumbojettien omistajia.

Lentoaseman pitäjä julkaisi maanantaina brittiläisessä The Star ja kiinalaisessa Sin Chew -lehdissä ilmoitukset, joissa peräänkuulutetaan koneiden omistajia. Ilmoitusten mukaan omistajilla on 14 vuorokautta aikaa toimittaa koneensa pois kentältä. Muussa tapauksesta hylätyt Boing-koneet myydään tai niistä hankkiudutaan eroon muilla tavoin.

Koneiden tiedetään kuuluneen aikoinaan Air Atlanta Icelandic -yhtiölle. Lentoyhtiö kuitenkin myi koneet vuonna 2008, ja CNN-sivuston mukaan niiden omistaja on vaihtunut sen jälkeen useita kertoja.

– Koneiden omistajat eivät ole maksaneet parkkimaksujaan. Kenelle meidän pitäisi lähettää lasku?, Malaysia Airportsin toimitusjohtaja Zainol Mohd Isa ihmetteli CNN-uutissivustolle.