John Lennonin kuolemasta 35 vuotta – sittemmin 1,15 miljoonaa amerikkalaista kuollut luoteihin

Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

The Beatles -yhtyeen legendaarinen hahmo John Lennon kuoli salamurhaajan luoteihin 35 vuotta sitten. Sen jälkeen Yhdysvalloissa on ammuttu kuoliaaksi 1.150.000 ihmistä. Tämä tarkoittaa, että maassa ammutaan 90 ihmistä päivittäin.

John Lennon kuoli 8. päivä joulukuuta vuonna 1980, kun 25-vuotias Mark David Chapman ampui viisi luotia muusikon selkään. Ase oli .38 revolveri. Lennonin vaimo Yoko Ono on jälleen julkaissut miehen veristen silmälasien kuvan Twitterissä. Kuva on Onon tuki aseista johtuvaa rikollisuutta vastaan olevalle kampanjalle.

Yhdysvaltojen kuolinluvut ovat surullista luettavaa. Maassa menehtyy vuosittain 33.000 amerikkalaista luoteihin. Beatlesin ikimuistoinen White Album julkaistiin vuonna 1968. Sen jälkeen on kuollut enemmän ihmisiä ampumalla kuin koko Yhdysvaltojen historian aikana käydyissä sodissa yhteensä, Rolling Stone kiteyttää.

Lennon tunnetaan omaperäisenä musiikintekijänä, joka kannatti rauhanaatteita. Hän oli sir Paul McCartneyn ohella The Beatlesin keulahahmo. Mies muistetaan erikoisesta suhteestaan japanilaissyntyiseen avantgarde-taiteilija Yoko Onoon, jonka kanssa hän myös teki musiikkia yhdessä. Yoko Onon ja Lennonin romanssin sanotaan vaikuttaneen The Beatles -yhtyeen hajoamiseen. 40-vuotiaana kuollut laulaja on noussut yhdeksi rocktaivaan ikoneista.