Karmaiseva ruoka-annos Kiinassa – näin syödään eläviä skorpioneja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monet asiantuntijat ovat arvelleet, että maailmassa vallitsee globaali nälänhätä todennäköisesti jo seuraavan 20 vuoden aikana. Nälänhätä voidaan ratkaista hyönteisiä syömällä, sillä niitä on helppo kasvattaa, ne lisääntyvät helposti, eivätkä vaadi paljon ravintoa.

Nyt eräs kiinalaisnainen näyttää esimerkkiä. Video on kuvattu kiinalaisessa ravintolassa. Ruokapöytään on tilattu annos, jossa on eläviä skorpioneja. Tarjoilija näyttää asiakkaiden toivomuksesta mallia, kuinka skorpioneja syödään oikeaoppisesti.

Hän ottaa yhden elävän yksilön syömäpuikkojensa väliin ja panee herkun suuhunsa. Hyönteisten ja hämähäkkieläinten syöminen ei ole koko maailman mittakaavalla kovinkaan harvinaista. Esimerkiksi Thaimaassa ja Kambodzassa on jo suuria heinäsirkkafarmeja ja lapset syövät muurahaisia lounaaksi.