Miehet söivät maailman tulisimman chilin – näin tuskalliselta se näytti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla on useita hurjapäitä, jotka rakastavat verisuonissa kuplivaa ja mahalaukkua korventavaa ruokaa. Yleensä supertulisia herkkuja maistellaan vain haastemielessä, eikä niinkään kulinaristista nautintoa ajatellen. Tulisuus ilmoitetaa Scovillen asteikolla.

Maailman tulisimpiin chileihin luettu Carolina Reaper on 1.569.300 scovillen herkku. Tavallisessa Tabascossa on noin 5.000 scovillea ja kebab-ravintoloiden käyttämissä jalapenopaprikoissakin on vain 8.000 scovillea. Carolina Reaperin syöjien tulee olla erityisen varovaisia, sillä se saattaa tehdä kohtalokasta tuhoa elimistölle.

Nyt YouTubessa julkaistulla videolla nähdään, minkälaista on maistaa tätä maailman tulisinta chilipippuria. Hot Ones -televisio-ohjelman juontaja on suostunut toiseksi koekaniiniksi. Maailman legendaarisin tulisten ruokien asiantuntija Chili Klaus neuvoo, että tärkeintä on chilin huolellinen pureskeleminen, ja sitä tulee murskata hampailla vähintään kymmenen kertaa ennen nielaisemista. Jo pelkkä videon katsominen tekee pahaa.