Vauvojen outo kuvailmiö leviää verkossa – lähtöisin Japanista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vauvat ja pienet lapset ovat suloisia pyöreine ja siloisine poskineen. Vanhemmat ihmiset haluavat monesti koskettaa lasten poskia ja rutistaa niitä, mistä eräs koomikko onkin pystynyt kehittämään valtavan meemiaallon sosiaaliseen mediaan.

Kesäkuussa japanilainen koomikko Masahiro Ehara julkaisi BuzzFeed-sivuston mukaan twiittejä, joissa oli hauskoja kuvia hänen pienistä lapsistaan. Ehara oli ottanut lastensa kasvoista kuvan niin, että hän oli puristanut lasten kasvot käsiensä väliin pitäen käsiä kolmion mallisena lapsen pään ympärillä.

Kuvat lähtivät nopeasti leviämään ja saivat ihmiset tekemään saman perässä. Kuvia kutsutaan nimellä Rice Ball Babies, koska lasten ja vauvojen kasvot muotoillaan käsien väliin kuin ne olisivat japanissa tuttu riisipallo-niminen ruoka. Lasten pulleat ja kurtistetut kasvot käsien välissä saavat katsojan suupielet helposti ylöspäin.