Joulu on myönteisen ajattelun aikaa – levitä iloa ympärillesi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Positiivisella asenteella varustetut ihmiset pärjäävät paremmin elämässä ja ovat onnellisempia. Tämä on useaan kertaa tutkittu fakta, jota puoltavat myös kaikki elämäntapakouluttajat ja menestyskonsulentit. Ilon ei tarvitse olla teennäistä yrittämistä, jos se löytyy sisältä luonnostaan.

Joulu on stressaavaa aikaa, mutta siitä saa enemmän irti heittäytymällä hetkeen ja nauttimalla tunnelmasta. Pariskunnat voivat välttää riitelemisen tiedostamalla, että joulu vetää usein voimavarat äärimmilleen etenkin lapsiperheissä. Suurin syy pinnan kiristymiseen on liiallinen yrittäminen.

Täydellistä joulua tavoittelevat henkilöt unohtavat liian usein, että tunteet ovat puitteita tärkeämpiä. Jouluna kannattaa hidastaa tahtia ja nautiskella. Viimeistään tässä vaiheessa on hyvä opetella sanomaan kielteisesti erilaisiin pyyntöihin, mikäli haluaa taata oman hyvinvoinnin.

Jokaisella on oikeus jouluun, eikä kenenkään tarvitse tyytä jouluntekijän rooliin. Pariskuntien kannattaa jakaa kotitöitä tasapuolisesti ja tehdä niitä yhdessä yhteisen hyvän eteen. Tärkeintä on kuitenkin pitää kumppanista huolta ja antaa aihetta joulumieleen.