Teininoita löytyi haudattuna – karmiva kohtalo paljastui

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Italian San Calocerosta on löytynyt nuoren teinitytön hauta. Suurten kivien alle haudatun ruumiin uskotaan kuuluneen 15-17-vuotiaalle noidaksi epäillylle tytölle. Arkeologien mukaan noitavainojen aikaan oli yleistä haudata noidat kivien alle tai kasvot maahan päin.

Näin pyrittiin estämään se, ettei noidan paha sielu päässyt nousemaan haudasta ylös. Daily Mail -lehden mukaan luurangolle tehdyt tutkimukset ovat paljastaneet teinin karmaisevan kohtalon. Tutkijat epäilevät, että tyttöparka oli poltettu elävältä.

Pntifical Institute of Archaeology -instituutin tutkijat saivat selville, että teini kärsi anemiasta. Alhaisen hemoglobiinin johdosta teinin iho on todennäköisesti ollut tavanomaista vaaleampi ja siksi häntä on saatettu syyttää noituudesta.

Teininoita ei ole ainoa löydös San Calocerosta, sillä haudan vierestä löytyi vuosi sitten 13-vuotiaalle tytölle kuulunut luuranko. Hänetkin oli todennäköisimmin surmattu siksi, että häntä oli luultu noidaksi.