Taivaan ilotulitus jatkuu ensi yönä – katseet ylös koko Suomessa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen kuinka Suomen talvisella taivaalla nähtäisiin yön aikana poikkeuksellisen upea näky, kun luvassa oli ennusteiden mukaan jopa 70 tähdenlentoa tunnissa. Tulos oli lopulta odotettua selvästi upeampi, kun tähdenlentojen lisäksi taivaalla tanssivat monin paikoin revontulet.

Upean show’n tarjoaa Geminidi, joka on yksi vuoden runsaimmista meteoriparvista. Parven ollessa aktiivisimmillaan taivaalla voi nähdä runsaasti tähdenlentoja. Tänä vuonna aktiivisin vaihe osui viime yölle, mutta myös ensi yönä nähtävää pitäisi riittää. Luvassa on sadoittain upeita tähdenlentoja, joita pitäisi voida Yleisradion sääennustuksen mukaan ihailla poutasäässä ympäri Suomea.

Taivaan ollessa ihanteellisen kirkas voi tähdenlentoja nähdä jopa 70 tunnissa. Tähdenlentoja esiintyy runsaasti vielä huomiseen keskiviikkoon saakka. Tähdenlentojen tarkkailemista varten kannattaa hakeutua paikkaan, jossa on mahdollisimman vähän esimerkiksi kaupungin valosaastetta ja suurelta osin esteetön näkyvyys laajalle osalle taivasta.