Vapaapalokuntalainen halusi tositoimiiin – sytytti itse maastopaloja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australialainen vapaaehtoinen palomies on pidätetty epäiltynä maastopalojen sytyttämisestä Melbournessa. 20-vuotias Keegan Danielz oli sytyttänyt kaksi maastopaloa, jotta hän pääsisi työkavereidensa kanssa hoitamaan sammutustehtäviä.

Danielzin vaaralliset suunnitelmat onnistuivat, sillä maastopalojen sytyttyä hänet kutsuttiin palokunnan avuksi sammuttamaan metsäpaloja. Keeganin onneksi tulipalot onnistuttiin sammuttamaan, ennen kuin palo levisi asutusalueille. Rikokset ovat tapahtuneet viime maaliskuussa.

ABC News -uutiskanavan mukaan Danielzia on jälkeenpäin kaduttanut se, että hän oli vastuussa tulipalojen syttymisestä. Mies kertoi viranomaisille, että hän kaipasi harjoitusta ja ajatteli idioottimaisesti, että hän onnistuisi sankarillisesti sammuttamaan palot. Mies on tuomittu 15 kuukauden ehdottomaan vankeustuomioon ja näin ollen Keegan viettää joulunsa kaltereiden takana.