Brunein sulttaani kielsi joulun – joulunvietto johtaa vankeustuomioon

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yksi maailman rikkaimmista hallitsijoista on kieltänyt joulun juhlimisen kansalaisiltaan. Brunein sulttaani Hassanal Bolkiah julisti, että joulun juhliminen johtaa jatkossa ankarimmillaan jopa viiden vuoden mittaiseen vankeustuomioon.

Daily Mail -lehden mukaan Bolkiah antoi kuitenkin poikkeusluvan joulujuhlaan maassa asuville kristityille. Sulttaani kertoi hyväksyvänsä sen, että kristityt juhlivat joulua, mutta heidän on jatkossa tehtävä se salassa, oman kodin seinien sisäpuolella. Kristityt eivät saa juhlia joulua muslimien nähden.

Borneo Bulletin -sivuston mukaan joulukoristeet, joulukortit ja muut juhlaan liittyvät esineet ja perinteet ovat kiellettyjä. Joululaulujen laulaminen voi johtaa vankeustuomioon. Syy joulun juhlimisen jyrkälle kieltämiselle on se, että joulumieli ja -into on helposti tarttuvaa. Hassanal Bolkiah on sitä mieltä, että joulun juhliminen häiritsee islaminuskoa ja joulun kieltäminen puolestaan vahvistaa sitä.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat