Leonardo DiCaprio heittäytyi rooliin – söi kuvauksissa raakaa maksaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joulukuun 25. päivä Yhdysvalloissa ensi-iltansa saava The Revenant -elokuva kertoo 1800-luvulla eläneestä turkismetsästäjä Hugh Glassista, joka joutui ankaran erämaan armoille. Pääosaa esittävä Leonardo DiCaprio on nyt avautunut vaikeasta roolistaan.

Suosikkinäyttelijä esittää The Revenant -elokuvassa harmaakarhun raatelemaksi joutunutta miestä, joka vaeltaa tuskallisen pitkän matkan takaisin ihmisasutuksen pariin. Yhdessä kohtauksessa DiCaprio syö aitoa, veristä ja raakaa maksaa, koska ohjaaja halusi tilanteesta mahdollisimman aidon tuntuisen.

– Kamalinta härän raa’an maksan syömisessä oli sen ympärillä ollut kalvo. Se oli kuin kumia. Ilman raakaa ja aitoa maksaa tilanne olisi kuitenkin ollut teennäinen, DiCaprio myöntää Variety-lehdelle.

The Revenant -elokuva pohjautuu tositapahtumiin ja saman nimiseen Michael Punken romaaniin. Elämäkerrallisen elokuvan ohjaajana toimii Alejandro G. Iñárritu. Elokuvan pääosissa nähdään Leonardo DiCaprion lisäksi Tom Hardy, Domhnall Gleeson ja Will Poulter.