Leijonien suojelua parannetaan – julistetaan uhanalaiseksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Keski- ja Länsi-Afrikan leijonapopulaatio aiotaan julistaa uhanalaiseksi. Luonnossa elävien leijonien lukumäärä on vähentynyt radikaalisti salametsästyksen ja trofee-metsästyksen takia. Leijonien määrän vähenemistä pyritään suojelemaan julistamalla laji uhanalaiseksi.

Daily Mail -lehden mukaan julistuksen myötä trofee-metsästyksen uskotaan vähenevän huomattavasti, sillä metsästettyä eläintä tai sen osia ei voi enää kuljettaa laillisesti esimerkiksi Yhdysvaltoihin. Ilman matkamuistoksi saatavaa trofeeta harrastuksella ei ole samanlaista sisältöä kuin aiemmin.

The New York Times -lehden mukaan aloitteen käsittelyä on kiihdyttänyt trofee-metsästäjä Walter Palmerin aiheuttama skandaali. Hammaslääkärinä työskentelevä Palmer aiheutti raivoisan kohun tappamalla kuuluisan Cecil-leijonan.

Eläintensuojelijat ovat sitä mieltä, että uhanalaiseksi julistaminen on edistystä, mutta se ei suojele lajia tarpeeksi. Uhanalaisten lajien salametsästämisen lopettamiseksi pitäisi keksiä järeämpiä keinoja kuin lajien suojeleminen eläintensuojelulailla.