Mies kokeili LSD-huumetta – trippi jatkunut jo 30 vuotta!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kanadassa 50-vuotias mies on hakeutunut sairaalaan kärsimiensä hallusinaatioiden takia. Potilas kertoi lääkärille, että hän on kärsinyt hallusinaatioista siitä lähtien, kun hän kokeili huumeita ollessaan 21-vuotias.

Brain Decoder -sivuston mukaan LSD:tä käyttäneellä potilaalla todettiin HPPD, eli hallusinogeenien käytöstä johtuva aistivääristymien jäännöstila. Potilas kertoi, että 30 vuoden ajan hän on nähnyt ihmisten kasvoja mitä erikoisimmissa paikoissa.

Kanadalaismies kertoi, että hän näki kasvoja muun muassa puissa, puiden lehdissä ja esimerkiksi verhoissa ja niiden kuosissa.

Potilas oli oppinut elämään hallusinaatioiden kanssa vaikka häntä huoletti, ettei tule pääsemään niistä koskaan eroon. Lääkäreiden mukaan HPPD:n oireita voidaan erilaisilla hoitokeinoilla yrittää lieventää, mutta varmaa parannuskeinoa tilaan ei ole.