Rajun päänsäryn syy selvisi – aivoista löytyi lapamato

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kalifornian Napa Valleysta kotoisin oleva Luis Ortiz kärsi todella pahasta päänsärystä, pyörtymisistä ja oksentelusta. Hän hakeutui lopulta rankkojen oireiden takia sairaalahoitoon. Hänen aivoistaan löydettiin lapamato.

Lääkärit löysivät 26-vuotiaan Ortizin aivoista elävän lapamadon, joka oli jäänyt loukkuun hänen aivojensa syvyyksiin ja kiemurteli siellä tuskaa aiheuttaen. Sairaalan henkilökunta ei tiennyt, kuinka lapamato oli raivannut tiensä miehen aivoihin, mutta se oli asettunut keskelle miehen aivoja olleeseen kammioon, Los Angeles Times raportoi.

Lääkärit joutuivat poistamaan madon kirurgisin toimenpitein. Ortiz sai leikkauksen jälkeen muistinmenetyksen ja hän on tarvinnut kognitiivista terapiaa ja kuntoutusta. Hän on kuitenkin onnellinen henkiin jäämisestä, sillä mikäli hänet olisi toimitettu puoli tuntia myöhemmin hoitoon, olisi mies todennäköisesti kuollut.