Tappajarotat hyökkäsivät lintutarhaan – söivät 14 uhanalaista papukaijaa!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tasmanian Hobartissa sijaitsevassa lintutarhassa on surtu uhanalaisten papukaijojen traagista kohtaloa. Eläintenhoitajat olivat löytäneet linnut kuolleina häkeistään ja osa papukaijoista oli tullut syödyksi.

Nälkäiset rotat olivat onnistuneet livahtamaan tasmanianruohokaijojen häkkiin ja ne olivat tappaneet 14 äärimmäisen uhanalaista lintua. Daily Mail -lehden mukaan rotat ovat tappaneet lintuja aiemminkin, sillä lintutarhasta on löytynyt kuolleita lintuja lokakuusta lähtien.

Jyrsijäongelmaan ei ole löytynyt ratkaisua ja nyt lintutarha on maksanut siitä kovan hinnan. Rotat ovat todennäköisesti pyrkineet häkkeihin syödäkseen linnuille annettuja jyviä. Puolustuskyvyttömät papukaijat ovat olleet helppoja saaliita. Tarhan johdon mukaan menetys on valtava, sillä tasmanianruohokaijojen arvoa ei voi mitata rahassa. Niiden populaatio koostuu noin 300 yksilöstä.