Kerrostaloon oma 326 metrin laskettelurinne – tätä ei ole ennen nähty!

Lux Matkailu · Stara.fi

Arkkitehdit kehittelevät koko ajan uusia ideoita, joissa betonihökkelit saadaan elävöitettyä. Suomessa Tampereen Ratinaan suunnitellaan kerrostaloryhmää, jonka katolla olisi juoksurata. Kazakhstanin pääkaupunkiin on nyt kuitenkin suunnitteilla kerrostaloon oma laskettelukeskus.

Astanan kaupunkiin rakennettavaa 21-kerroksista Slalom Housea kiertää ulkopuolella aito laskettelukeskus, jonka rinne on talon katolta maahan peräti 326 metriä pitkä. Lähtöpaikalle noustaan suksien kanssa tyylikkäillä näköalahisseillä pikavauhtia vain 48 sekunnissa.

Talvisin laskettelijat saavat kurvailla aidolla luonnonlumella, mutta ympäri vuoden käytössä olevaa rinnettä pääsee käyttämään keinolumen ansiosta myös kesällä. Laskettelutalon on suunnitellut arkkitehti Shokhan Mataibekov, jonka arvion mukaan rakennus maksaa noin 70 miljoonaa dollaria. Talon asuntoihin mahtuu yhteensä 421 asukasta.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash