Volvo-autojen käyttäminen onnistuu pian puhumalla?

Autot Digi · Tim Isokivi

Las Vegasissa järjestetyssä Consumer Electronics Show -tapahtumassa on jälleen esitelty teknologia-alan uutuustuotteita ja tulevaisuuden tekniikkaa. Mukana oli muun muassa Volvo, joka ilmoitti autojensa käyttämisen onnistuvan tulevaisuudessa puheen avulla.

Volvo esitteli CES-tapahtumassa puheohjaus-ominaisuutta, joka tapahtuu Microsoft Band 2 -rannekkeen avulla. Mashable-sivuston mukaan käyttäjä voi käskeä ranneketta esimerkiksi lukitsemaan auton ovet, soittaa torvea, lukita ovet ja määritellä navigaattoriin matkan päämäärän.

Ominiaisuus tulee löytymään Volvon tänä vuonna markkinoille saapuvista automalleista, kuten XC90 ja S90. Ei siis ole aivan tuulesta temmattu ajatus, että jo alle vuosikymmenen päästä autoaan pystyisi ajamaan täysin puheen avulla Ritari Ässä -televisiosarjan tyyliin. Tesla-sähköautoihin tuli viime vuonna ensimmäisenä maailmassa automaattiohjaus, ja Volvo kehittelee parhaillaan vastaavaa omiin autoihinsa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.