Kitaristilegenda Glenn Frey kuoli 67-vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

The Eagles-yhtyeessä maailmanlaajuiseen suosioon noussut kitaristilegenda Glenn Frey on kuollut. Hän menehtyi maanantaina New Yorkissa 67-vuotiaana useiden sairauksien komplikaatioihin. Hän sairasti nivelreumaa, paksusuolen tulehdusta ja keuhkokuumetta. Yhtye on vahvistanut suru-uutisen.

Glenn Frey tunnettiin The Eagles -yhtyeen yhtenä perustajana. Hän perusti maailman kaikkien aikojen menestyksekkäimpiin lukeutuvan yhtyeen vuonna 1971 yhdessä Don Henleyn, Bernie Leadonin ja Randy Meisnerin kanssa. Yhtyeen tunnetuimpiin hitteihin lukeutuu muun muassa ikivihreä klassikko Hotel California, jota Frey oli mukana tekemässä.

Frey teki pitkällä artistiurallaan myös soolouraa. Hänen tunnetuimpia soolohittejään on vuonna 1984 julkaistu Beverly Hillsin kyttä -elokuvista tuttu The Heat Is On sekä You Belong To the City. Freyn kuolemasta uutisoi BBC.