Ihmisten uloste laski kaupungin päästöjä dramaattisesti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Coloradossa Grand Junctionin kaupunki on saanut päätökseen kymmenen vuotta kestäneen projektin, jonka lopputuloksena kaupunki on onnistunut vähentämään kasvihuonekaasuja ja ilmansaasteita jopa 80 prosenttia.

Grand Junctionin alueella asuvien ihmisten ja eläinten ulosteet ja roskat kerätään ja hyötykäytetään polttoaineeksi. Uusiutuvaa biokaasua pystytään nyt käyttämään myös isojen kulkuneuvojen polttoaineena lämmityksen ja sähkön lisäksi.

Renewable Natural Gas -polttoainetta, eli RNG:tä, pystytään käyttämään Grand Junctionissa muun muassa noin 40 suuren auton tankkaamisessa. RNG:n kehittämiseen meni kokonaiset 10 vuotta ja noin 2,8 miljoonaa dollaria.

Jätevesilaitoksen johtaja Dan Tonello on laskenut uuden biokaasun maksavan sen kehittämiseen menneet kulut kuitenkin takaisin jo seitsemän vuoden aikana. Tonello kertoi The Guardian -lehden mukaan, että jätteiden hyötykäyttäminen biouusiutuvaksi polttoaineeksi tulee vähentämään Grand Junctionin päästöjä 60 – 80 prosenttia.