Burger King ja McDonalds testissä – kumman hampurilainen terveellisempi?

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pikaruokaloiden annokset eivät tunnetusti edusta terveellistä ruokavaliota. Silti Thrillist-sivusto on päättänyt ottaa vertailun alle Burger Kingin ja McDonald’sin juustohampurilaiset. Kumpi on terveellisempi?

Ravintoterapeutti Ruth Frechman tietää, että ihmiset nauttivat helposti liikaa kaloreita, rasvoja, suolaa ja sokeria. Kun hän arvioi eri hampurilasketjujen juustopurilaisia, nousivat Burger Kingin ja McDonald’sin sämpylät kärkipäähän terveellisyydessään. Burger King voitti McDonald’sin juustohampurilaisen hiuksen hienosti.

Burger King voitti, koska sen tyydyttyneiden rasvojen määrä on vähäisempi, hiilihydraattien määrä pienempi ja muutenkin siinä on vähemmän elimistölle haitallisia ravintoaineita. Silti juustohampurilaiset ovat roskaruokaa, eikä niitä tule nauttia pääasiallisena ravintona satunnaisia kertoja enempää.