Norjalaisnainen luulee olevansa kissa: ”Synnyin väärään lajiin”

Lifestyle Viihdeuutiset · Annika Kela

Oslossa asuva 20-vuotias Nano on neljän vuoden ajan elänyt kissana. Norjalaisnainen löysi todellisen identiteettinsä ollessaan 16-vuotias. Nanon mukaan ihmisenä eläminen ei tuntunut oikealta ja hän uskoi vahvasti siihen, että hän oli syntynyt väärään lajiin.

NRK P3 Verdens Rikeste Land -kanava on julkaissut netissä Nanon haastattelun. Nainen kertoi, että hän oli koko elämänsä ajan samaistunut kissoihin ja hän halusi elää niiden tavoin. 16-vuotiaana hän tajusi, että hänessä oli jotain vialla ja lääkärit ja psykologit auttoivat häntä ymmärtämään mistä oli kyse.

Nanolle paljastui, että hänen syntymänsä yhteydessä hänellä oli todettu geneetinen virhe. Nano tiesi, että se tarkoitti sitä, että hänen oli tarkoitus syntyä kissaksi, mutta hän syntyikin ihmiseksi. Siitä lähtien hän on elänyt todellisen identiteettinsä mukaisella tavalla.

Nuori nainen ei ole peitellyt todellista olemustaan, vaan hän alkanut käyttäytyä kissojen tavoin. Nano maukuu, sihisee ja kehrää. Identiteettinsä omaksumisen myötä nainen on myös kertonut kykenevänsä nähdä pimeässä paremmin ja hänen kuulonsa on tarkentunut. Naisen mukaan hänen perheenjäsenensä ja hänen ystävänsä ovat suhtautuneet asiaan ymmärtäväisesti.