Raskas peitto auttaa unettomuuteen ja ahdistuneisuuteen

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni ihminen kärsii ahdistuneisuudesta ja univaikeuksista. Metro-lehti kertoo uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan painava peitto saattaisi olla vastaus näihin ongelmiin, sillä se on tutkitusti rauhoittanut ihmisiä ja parantanut heidän unenlaatuaan.

Painava peitto ei ole lääke tai hoida ahdistuneisuutta ja siitä johtuvia uniongelmia, mutta se voi lieventää niiden oireita parantamalla henkilön unenlaatua, mikä puolestaan helpottaa ahdistunutta oloa. Keskittymisen puute, tuotteliaisuuden huononeminen, ärtyneisyys ja monet terveysongelmat sydänkohtauksista lähtien on yhdistetty huonoihin yöuniin.

Lähes kaikki voivat hyötyä painavan peiton kanssa nukkumisesta. Paino ja paineen tunne vartalon päällä rentouttaa nukkuvaa samalla tavalla kuin hieronta. Painava peitto voi myös antaa turvaa sellaiselle henkilölle, joka ei pidä yksin nukkumisesta. Raskaasta peitosta voi olla apua myös pienen lapsen nukuttamiselle.