Instagram-kliseet yhdellä videolla – sorrutko näihin?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni julkaisee arkipäiväisiä otoksia sosiaalisessa mediassa halutessaan kertoa päivänsä kulusta, vaatetuksestaan, ruokavaliostaan tai harrastuksistaan. Moni ottaa toisten käyttäjien kanssa tismalleen samanlaisia kuvia tietämättään, että sortuu Instagram-latteuksiin.

Hiérophante on julkaissut Vimeossa videon, joka on animaatio ei-omaperäisistä Instagramissa julkaistuista kuvista. Videon tekijä ei ole käyttänyt kuvien poimimiseen mitään valmista ohjelmaa vaan hän on etsinyt ja poiminut jokaisen kuvan videota varten yksitellen nähden todella paljon vaivaa videon eteen.

Videolla nähdään muun muassa ruokakuvia, nähtävyyksien edessä otettuja kuvia sekä hississä, kylpyhuoneessa ja peilin kautta otettuja selfie-kuvia. Tekijä kertoo myös hänen videonsa olevan kenties kliseinen, koska joku oli kommentoinut, että Instagram-kliseistä on tehty jo aiemmin niitä esitteleviä videoita.

Hiérophante – Clichés (Official Music Video) from Hiérophante on Vimeo.