Hyvinvoivat ihmisen iltarutiinit selvitettiin – tuntuuko tutulta?

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hyvät ja riittävät yöunet vahvistavat ihmisten vastustuskykyä ja pitävät ihmisen terveempänä. On myös käynyt ilmi, että terveellisesti elävillä ihmisillä on samankaltaisia iltarutiineja. Huffington Post -lehden mukaan terveyttä edistäviin iltarutiineihin kuuluu muukin kuin se, että menee ajoissa nukkumaan.

Ihmiset saavat paremmin unta, kun he käyvät illalla suihkussa ja käyttävät aikaa rauhoittumiseen ja meditoimiseen. Ajatusten purkaminen päiväkirjaan auttaa myös osaa saamaan paremmin mielensä tyhjäksi ennen kuin painaa päätään tyynyyn.

Monet hyvinvoivat ihmiset myös treenaavat illalla ja syövät ravitsevan iltapalan. He juovat illalla vettä ja muistivat pestä hyvin hampaansa. Heillä ei ollut isoja televisioita, tietokoneita, muita näyttöjä tai unta häiritseviä laitteita makuuhuoneessa, kun he kömpivät hyvissä ajoin peiton alle suihkunraikkaina nukkumaan.