The Body Shop tekemässä ilmansaasteista voidepurkkeja

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kosmetiikkajätti The Body Shop on ottanut arvostettavan loikkauksen kohti kestävää kehitystä ja kantanut oman kortensa kekoon ilmaston saasteiden vähentämiseksi. Uuden teknologian avulla The Body Shop alkaa hyödyntämään ilmansaasteita muuntamalla saasteet muoviksi, joihin tullaan jatkossa pakkaamaan yrityksen suositut vartalovoit.

The Body Shopin vartalovoit on aina pakattu samanlaisiin muovisiin purkkeihin. Purkkien ulkonäkö ei tule Huffington Post -lehden mukaan muuttumaan, mutta niiden valmistustapa muuttuu sitäkin enemmän. Kosmetiikkayritys alkaa tekemään yhteistyötä Newlight Technologies -yrityksen kanssa.

Newlight Technologies -yrityksen ainutlaatuinen prosessi muuttaa maatiloilta ja jalostamoilta ilmaan hakeutuvan metaanin muoviksi. Metaani saadaan tiivistettyä erilaisten vaiheiden kautta kiinteäksi aineeksi, joka muovautuu muovin tavoin sulatettaessa. The Body Shop uskoo vähentävänsä öljystä valmistettavan muovin määrää yrityksessään noin 70 prosentilla tällä tuotannollisella muutoksella.