Vuorikiipeilijän kuva ihmetyttää: Lumimiehen jälkiä?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Bhutanin Gangkhar Puensumilla vaellellut kiipeilijä Steve Berry on julkaissut netissä vuorilta otetun kuvan. Bhutanilaisen matkaoppaan kanssa vaeltanut Berry oli nähnyt korkealla vuoren huipulla erikoisia jälkiä lumessa.

Oppaan mukaan monet paikallisista ovat kertoneet nähneensä rinteillä erikoisia jälkiä. Suuret jalanjäljet ovat jyrkässä rinteessä, jossa maasto on erittäin vaikeakulkuinen. Opas kertoi olevansa varma siitä, etteivät jäljet olleet ihmisen, vaan lumimiehen. Daily Mail -lehden mukaan paikalliset ovat tehneet vuosien varrella havaintoja lumimiestä muistuttavista hahmoista ja myös matkaopas oli nähnyt lumimiehen.

Havaintojen lisäksi monet ovat löytäneet omituisia jälkiä vaarallisista paikoista, joista ihmiset pysyttelevät kaukana. Steve otti kuvia erikoisista jäljistä vieraillessaan Himalayalla vuonna 2014. Berry kertoi, että jalanjälkien mysteeri mietityttää häntä edelleen.