Pohjois-Korea kostaa Etelä-Korealle – ulostepommeja ilmapallojen mukana

Viihdeuutiset · Annika Kela

Etelä-Korean viranomaiset ovat viime aikoina joutuneet erikoisen pilan kohteiksi. Rajan yli on nimittäin lähetetty Pohjois-Koreasta epäilyttäviä ilmapalloja, joiden sisällön viranomaiset ovat tarkastaneet. Rajavartijoiden mukaan ilmapalloista on löytynyt ulostetta.

Korea JoongAng Daily -lehden mukaan rajan yli leijailevien pallojen sisällä on ollut muun muassa käytettyjä vessapapereita ja roskia. Jokainen ilmapallo on kuitenkin tarkastettava oikeiden pommien ja kemiallisten aseiden varalta.

Viranomaiset ovat ottaneet ilmapalloista näytteitä ja havainneet, että ne sisältävät enimmäkseen vain ulostetta. Vaarallisia aineita ei ole löydetty. Toistaiseksi ei ole selvinnyt kuka on ollut kuvottavan idean takana ja miksi pohjoiskorealaiset piinaavat Etelä-Koreaa ulostepalloilla. Todennäköisesti syynä on Etelä-Korean taannoin uudelleen maiden rajalla aloittama propagandakampanja.