Haukottelu tarttuu helpommin naisiin kuin miehiin – syy paljastui!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Pisan yliopiston tutkijat ovat selvittäneet, mikä aiheuttaa sen, että haukottelu tarttuu ympärillä oleviin ihmisiin. Italialaistutkijat ovat havainneet, että haukotus tarttuu naiselta naiselle huomattavasti helpommin kuin mieheltä miehelle.

Tuloksista on selvinnyt, että syynä on naisten empaattisuus. Haukottelun tarttuminen on usein empaattinen reaktio ja sitä esiintyy naisten keskuudessa enemmän kuin miesten. Tutkimuksen päätutkija Elisabetta Palagi huomasi, että monet naisista reagoivat toisten naisten haukotteluun jopa huomaamattaan.

Daily Mail -lehden mukaan tutkimuksesta kävi ilmi, että miehet ja naiset haukottelivat yhtä paljon, mutta naisten haukottelu tarttui helpommin muille. Tutkimuksen tulokset on julkaistu Royal Society Open Science -julkaisussa. Tulokset on saatu tarkkailemalla työntekijöiden haukottelemista eri yrityksissä viiden vuoden ajan.