Jenkit syövät Super Bowlin aikana 1,3 miljardia kanansiipeä

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman suurimpiin urheilutapahtumiin kuuluva Super Bowl otellaan tänä vuonna 50. kerran. NFL-liigan loppuottelu kerää satoja miljoonia urheiluhulluja televisiovastaanottimien ääreen.

Mässäileminen ja oluenjuonti kuuluvat oleellisesti urheilutapahtuman seuraamiseen. Denver Broncos ja Carolina Panthers taistelevat ensi viikonloppuna amerikkalaisen jalkapallon liigamestaruudesta Kalifornian Santa Clarassa.

Samaan aikaan fanit nauttivat kotisohvillaan tai sporttibaareissa roskaruokaa. Yhdysvaltojen kananlihateollisuutta edustava yhdistys National Chicken Councilin mukaan maassa syödään ottelun aikana peräti 1,3 miljardia kanansiipeä.

Määrällä jokainen amerikkalainen saisi syödä neljä kanansiipeä. Kasa riittäisi myös täyttämään jokaisen maan NFL-stadion penkin 600 kanansiivellä. Yhdysvalloissa on 32 NFL-stadionia. Noin 75 prosenttia siivistä tilataan ravintoloista kotiinkuljetuksella erilaisten oheistuotteiden ja kastikkeiden kera, Huffington Post raportoi.